0
AYVA TATLISI
Malzemeler
5 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
kaymak(üzeri için)
Yapılışı
Ayvaları soyalım. Tam ortadan ikiye kesip çekirdek kısımlarını çıkaralım. Çekirdeklerini ayıralım. Tencerede suyumuzu, ayva çekirdeklerini, tarçın ve karanfilleri birliklte kaynatalım. Suyun rengi kızarmaya başladığında 
(Ben çok kırmızı sevmediğimden az kaynattım.)ayvalarımızı kesik yerleri üste gelecek çekilde tenceremize koyalım. Ayvalarımız yumuşamaya başladığında şekerimizi ekleyelim. Yaklaşık 10-15 dakika daha pişirdikten sonra ayvalarımızı fırın tepsisine dizip bir 10 dakikada önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Üzerini kaymakla süsleyerek afiyetle yiyelim.
AYVA TATLISININ ŞİFASI
01. Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
02. Sinir sistemine fayda sağlar.
03. Grip ve nezlede iyileştirmeyi sağlar.
04. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur.
05. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur
06. Mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık  sorunları önler.

Yorum Gönder

 
Top