0

Öncelikle kereviz sevmeyen okuyucularıma saygılarımı sunuyorum:) BenbBu lezzetli sebzeyi değişik şekillerde pişirerek (etli,portakallı,terbiyeli yada salata şeklinde) denediğinizde birinden birini mutlaka seveceğinize inanıyorum.
Görüntüsüyle misafir sofralarınızada çok yakışacak bir kereviz tarifi var sırada...

Ayrıca şunu hemen belirtmeliyimki zeytinyağlılar daima çelik tencerede pişirilip tenceresinde soğutularak servis tabağına alınmalı ve mümkünse 1 gece dinlendirilmelidir.


Arpacık Soğanlı Portakallı Kereviz

10-12 adet arpacık soğanı
2-3 diş bütün sarmısak
3 orta boy kereviz
1 büyük boy havuç
yarım limon suyu
1 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su



Öncelikle arpacık soğanlarımızı,sarmısak ve yarım ay şeklinde doğradığımız havuçlarımızı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
Kerevizlerimizi ortadan ikiye bölüp soyalım ve ince yarım dilimler halinde doğayıp bekletmeden çelik tenceremiz koyalım.Kararmamaları için hemen limon ve portakal suyumuzu ilave edip biraz kavurduktan sonra tuz,şeker ve suyumuzu ilave edip orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.

Altını kapatıp üzerine kalan yağı gezdirelim.Mümkünse çelik tenceresinde soğutarak servis esnasında kıyılmış maydanoz veya kıyılmış kereviz sapları ile servise sunalım.


Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top