0
Eşimin ve benim işe giderken yanımıza almak için yaptığım poğaçalar itiraf etmeliyimki her mayalı poğaçada olduğu gibi ilk gün nefistiler.Ancak internette yazanların aksine sodalı poğaça bayatlamayan poğaça diye bir şey asla yoktur ,mayalı her poğaça ertesi güne bayatlar :)bu poğaça sadece biraz daha yumuşak kaldı o kadar...Saklama kavanozumda kabartma tozlu poğaçalara şimdilik devam..

Misafir geleceği zaman yada gün içinde tüketilecekse oldukça lezzetli ve puf puf olan bu poğaça ertesi gün ancak ısıtılırsa güzel oluyor,yada ben öyle seviyorum:) Ayrıca içindeki sıvı bolluğu sebebiyle hamuru oldukça kolay toparlanıyor ve sodadan dolayıda epeyce kabarıyor.Bilgilerinize efendim..

SODALI POĞAÇA

1 paket instant maya(ben 1 çay kaşığı kullandım ama siz 1 paket kullanın)
1 su bardağı zeytinyağı
1 şişe maden sodası(200 ml)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
250 ml ılık süt
Aldığı kadar un

İç Malzemesi
peynir/maydanoz karışımı

Üzerine
Yumurta Sarısı
Çörekotu

Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabımıza alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.

Hamurumuzun üzerine strec film çekerek sıcak bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurumuzun içerisine istediğimiz harcı koyup yuvarlak veya yassı şekilller verelim.(ben uçları açık olsun diye biraz içerden kapattım)

Yumurta sarısı ve çörekotuyla süslediğimiz poğaçalarımızı 180 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.

Ilınınca üzerlerini mutfak havlusu ile kapatıp yumuşacık kalmalarını sağlayabilirsiniz...
Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top