0

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru börülce,
  • Maydanoz, dereotu, yeşil nane,
  • 4-5 adet taze soğan,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 1 çay bardağı sızma zeytin yağı,
  • 1 limon suyu,
  • Tuz, kimyon, pul biber,
  • İstenirse küçük acı biber turşusu, kornişon salatalık turşusu,
  • 2 adet haşlanmış yumurta,
  • Ceviz, keten toğumu,
Yapılışı:
  1. Akşamdan ıslatılan börülcelere üzerini geçecek kadar su ilave edilerek, diri kıvamda haşlanıp süzülür.
  2. Dereotu, maydanoz, yeşil nane ve taze soğan yıkanır ince ince kıyılır. Kornişon turşu ve biberler küp küp doğranır.
  3. Haşlanan börülcelere hazırladığımız malzemeler, keten tohumu, ceviz ve tuz ilave edilir karıştırılır.
  4. Zeytin yağı, limon suyu ve baharatlar eklenerek tekrar karıştırılır.
  5. Son olarak haşladığımız yumurtalar halka şeklinde dilimlenerek salatanın üzerine yerleştirilir.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top