0

Sizlere etleri göstermek için çorbanın içine kaşığı daldırmışım :)
Herkese güzel bir günler dilerim. Nedense içimden bugün güne iyi dileklerle başlamak geldi.

Malzemeler:

  • yarım kilo yağlı kuzu boynu
  • 1.5 lt su
  • yarım limon
  • 2 kaşık dolusu un
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak, sirke ve tuz
Yapılışı:
  1. Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince didin.
  2. Yumurta sarısını , unu ve yoğurdu bir kasede bir güzel birbirine yedirin.
  3. Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurta kesilmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
  4. Çorbanın altını yakın, tuzunu katın, sirkesini , limonunu katın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top