0

Bu turşunun suyunu katarak pirinç salatası yaptım var ya rengi harika oldu.

Malzemeler:
  • 1 kg kırmızı pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  •  1 yemek kaşığı tuz
  • Su
Yapılışı:
  1. Pancarları yaklaşık yarım litre suda haşlayın. Yumuşasınlar. Diri kalmasınlar çünkü sonra içine sirkeyi tuzu çekmiyorlar ve lezzetsiz oluyorlar.
  2. Haşlanan pancarların kabuklarını soyun, zaten hemen ayrılıveriyorlar.
  3. İster kare kare , ister yuvarlak yuvarlak doğrayıp şişeye doldurun ( ben 1.5 litrelik şişe kullandım.)
  4. İçine haşladığınız suyu, sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsak tanelerini koyun.Alt üst edin ki karışsın , tuz ve şeker erisin. Yaklaşık 2-3 gün içinde yenecek kıvama geliyor.

Yorum Gönder

 
Top