0


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı kuru bakla,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Yarım su bardağı  sızma zeytin yağı,
  • 1 limon ,
  • 1 avuç maydanoz yaprağı,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Baklaları ayıklayıp yıkayın, akşamdan ıslatın.
  2. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembe kavurun. Süzülmüş baklaları tuzu ve 3-4 bardak sıcak su ilave edin ve baklalar ezilinceye kadar pişirin.
  3. Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirin,  ıslattığınız servis tabağına dökün.
  4. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top