0

Önce bloglara yorum yazamadım sonra hesabıma erişemedim ...Blogspot 'un derdinden artık gerçekten çok sıkıldım ben!Enginar tam anne usulü oldu benim için...


Annem genellikle enginarı baklalı yada pirinçli pişirir bense şuradaki yada şuradaki şekliyle...Mevsimini kaçırmadan bol bol enginar yemenizi tavsiye ediyorum hatta evde yememekte direnenler varsa beşamel sos dökün , üzerine kaşar rendeleyip fırına verin ,salata yapın ve mutlaka yedirin:)
Zeytinyağlı Enginar(pirinçli)

5 adet enginar
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı pirinç
3+3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
dereotu,taze nane


Çelik tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve küp doğranmış soğanları ilave edelim.Hafif pembeleşince önce ortadan ikiye lestiğimiz sonrada 3 veya 4 e böldüğümüz enginarları ve limon suyunu ilave edip bir iki çevirelim.

Tuz,şeker ve suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirelim.Altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağını enginarların üzerine gezdirelim ve çelik tencerede kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.

Servis zamanı bol taze nane ve dereotuyla süsleyip servise sunalım.

Afiyet Olsun...



Not:Bu zamanda enginarlar çok körpe olduğu için ben genelde çelik tencerede pişiriyorum.Siz süreyi kısaltmak isterseniz düdüklüde 5 dakikada pişirebilirsiniz ama çok taze oldukları için dağılmama garantisi veremem :)



Yorum Gönder

 
Top