0



Daha önce patates hamurlu açma tarifinde patatesin hamura verdiği yumuşaklık ve lezzetten bahsetmiştim.Bu sefer poğaça ve sandviç şeklinde hazırladığım hamurdan yine çok memnun kaldım ve mayalı olmasına rağmen eşimin dediğine göre ertesi gün dahada güzel olan bir poğaça olmuş..Yaz yaklaşması nedeniyle sadece bir ısırık alabildiğim sandviçlerin bir kısmınıda dondurucuya koydum,lazım olduğunda arasına kaşar koyup mikroda ısıtmak için:)







Patates Hamurlu Poğaça&Sandviç

2 yumurta(1 sarı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
Aldığı kadar yaklaşık 6 su bardağı un(unu kontrolü ekleyin)

İç Malzemesi;
bir kase beyaz peynir
veya
2 haşlanmış patates,tuz,karabiber,dereotu
veya
taze kaşar&salam vs...




Hamur yoğurmak kabına un hariç bütün malzemeleri koyalım.
Unu kontrollü olarak ekleyip ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edelim.Patates hamuru zaten çok yumuşak yapacak ve siz yoğururken bile mutlaka farkı hissedeceksiniz zaten...Yoğrulan hamurun üzere streç film geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakalım.

45 dakika sonunda hamuru tekrar yoğurup yağlanmış tepsiye dikdörtgen şekli vererek içi boş sandviç olarak yada arasına istediğimiz malzemeyi koyarak dizip 20 dakika bu şekilde mayalanmaya bırakalım.






Fırını 180 dereceye ayarlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz hamurlarımızı üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.




Afiyet Olsun...


not:resimleri eski makinam ile çekmek zorunda kalmığım ve çok içime sinmediği için istemeyerekte biraz efekt verdim :)

Yorum Gönder

 
Top