0
 MALZEMELER:

  • 1 Bütün tavuk
  • 1 Çay bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tere yağı
  • 1yemek kaşığı çamfıstığı
  • 1yemek kaşığı kuşüzümü
  • 1çay kaşığı yeni bahar
  • 1çay kaşığı ucuyla tarçın
  • karabiber ,kırmızı biber,kimyon ,tuz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
  • 1 Çay kaşığı salça
  • 1yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • HZIRLANIŞI:
  • Temizce yıkadığımız tavuğu büyük bir tencerede haşlayalım
  • tavada yağ, fıstık ve minik küp doğranmış soğanları kavuralım
  • önceden yıkadığımız pirinçleride ilave edip kavuralım
  • haşlama suyundan koyup,pilavı pişrelim(normal pilav kıvamında olsun)
  • üzüm ve diğer baharatları katıp demlendirelim
  • fırına koyacağımız kaba tavuğu alalım
  • içine teperek pilavdan dolduralım
  • üzerine salça,limon ve sıvı yağ karışımından sürelim haşlama suyundan tepsinin dibine 2 kepçe koyup yüksek ısıdaki fırınımızda kızartalım



Yorum Gönder

 
Top