0

Kardeşim,  Oğuz'un her doğum gününde havuçlu topları yapar ve Oğuz'un o sene içinde çekilmiş bir fotoğrafının çıktısını alır, keser, kürdanlara yapıştırır ve toplara takar. Valla hiç de üşenmez. Görüntü çok hoş oluyor. Ben ayrıca o kürdanı da saklıyorum. Belki başka saklayanlarda vardır. Sizlere doğum günleri için güzel bir alternatif.

Havuçlu Topların tarifine gelirsek:

Malzemeler:
  • 2 paket peti bör bisküvi
  • 1 kilo havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım bardak ceviz vaya fındık (isterseniz koymayabilirsiniz)
  • Üstüne pasta süsü veya Hindistan cevizi 
Yapılışı:

1. Havuçları rendeleyip teflon tava da şeker ile hafif kavuruyoruz. Havuçlar sıcak iken küçük küçük kırdığımız bisküvileri ekliyoruz.
2. Ardından kırılmış ceviz veya fındıkları ilave ediyoruz.  Bu karışımdan avucumuzda küçük küçük toplar yapıyoruz.
3. Topçuklarımızı içi hindistan cevizi veya pasta süsü ile dolu olan bir kaba atıp orada üstü kaplanana kadar yuvarlıyoruz.
4. Buzdolabında soğutuyoruz. Servis yaparken buzdolabından erken çıkarmayın. Yumuşarlar.

Yorum Gönder

 
Top