0
Şimdiye kadar yaptığım ve hiç şaşmayan bir tatlı tarifi tarif portakal ağacından....




Eşim üzerine yoğurt koyarak bense kaymaklı yemeyi tercih ederim her zaman.Deneyeceklerin ellerine sağlık...

Bu günden itibaren 10 gün tatilde olacağım herkes kendine iyi baksın lütfen :)




Şekerpare
1 paket margarin,(oda sıcaklığında ben genelde tereyağ kullanıyorum)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu




Üzeri İçin
Fındık

1 paket yumuşak tereyağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Şerbeti için 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.

Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

Aslında tarifte tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis zamanına kadar şerbetini iyice çekmesini sağlayın diyor ama ben o şekilde tatlıyı çok hamurumsu bulduğum için üzerini kapatmıyorum.



Afiyet Olsun...



not:kimse merak etmesin ben bu tatlıdadn sadece yarım adet yedim :)))))

Yorum Gönder

 
Top