0

Çok İsimli Az Malzemeli Kek.....


Evdesiniz kek yapmanız lazım ama evde ne yağ ne süt nede yoğurt var!...(tamam kabul fazla abarttım :))

Yada hani şu pastanelerde minik baton veya yuvarlak kalıplarda satılan kekleri evde denemek istediniz.İşte bu kek yağsız,süngerimsi yapısı ile tamda pastane keki.Ben bu keki eskiden beri severim ama eşim mesafeli durdu ve değişik diyebildi sadece :)


Bu sıcaklarda hafif bir kekim olsun diyorsanız bence en az 1 kere deneyin.Ev ahalisi fazla hafif bulursa:)sizde benim gibi üzerine nutella sürüp koca keki 1 günde bitirtebilirsiniz. Deneyeceklerin şimiden ellerine sağlık...



Yağsız Pastane Keki/Su Keki/Şifon Kek


4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı soğuk su

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un(2,5 bardak)


ek malzeme arzuya göre

fındık,üzüm,damla çikolata....





Yumurta ve şekeri yumurtalar bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.İçine soğuk su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.en son Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.İçine ekleme yapacaksak(damla çikolata,üzüm vs)malzemeleri hafif una bulayıp kekin içine karıştırıyoruz.


Hamuru yağlayıp unladığımız kalıba döküp 180 derece ön ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz(yaklaşık 30 dakika)


Not:Aslında pastaneler bildiğiniz gibi bu keklere ovaleks ilave ediyorlar.Ovaleks kekin hem daha çok kabarıp yumuşak kalmasını hemde dahah uzun raf ömrü olmasını sağlıyor.Evde kullanıyorsanız sizde 1 tatlı kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.Ben eklemedim.


Not: Bu kek ile ilgili yorumlarda yazdıklarım pek okunmuyor  burayada ekliyorum.Öncelikle   bu tür kek ,revani vs gibi tatlı türlerini asla camı kalın olan ve içini pişirmeyen borcamda denemeyin!

Şeker oranı bence tam, ancak tatlı sevmiyorsanız siz biraz azaltın.

Unutmayın pastane kekleri zaten kuru olur vede buda yağsız bir kek pandispanya gibi mesela ...

Yorum Gönder

 
Top