0
Bu aralar salatalara takmış durumdayım...Salata deyince hemen aa ne iyi işte sağlıklı yaşıyorsun dediğinizi duyar gibiyim.Evet çoğu öyle gerçektende ama arada yaramazlık yapıp üzerlerine ağır soslar hazırlayıp ,etler ve şarküteri ürünleri koymuyorum sanmayın:)

Bu salata dondurucumda az kalan haşlanmış yeşil mercimeği ne yapsam nasıl çoğaltsam derken çıktı...Yeni haşlanmış mercimeğin görüntüsü daha iyi olabilirdi kabul ediyorum ama elimde bu vardı diyelim:)Aslında çok bir özelliği yok ama farklı bir alternatif olabilir diye yayınlamak istedim....

Yeşil Mercimekli Patates Salatası

1 küçük kuru soğan
1 adet haşlanmış orta boy havuç
1 diş ezilmiş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet haşlanmış orta boy patates
İnce kıyılmış dereotu ve maydonoz
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı sumak,yarımşar çey kaşığı karabiber ve tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı,sarmısak ve küçük küpler halinde doğranmış soğanı alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Haşlanıp küp doğranmış havucuda ekleyip biraz daha kavurup altını kapatalım.

Haşlanan patatesleri küp doğrayıp sote edilmiş havuç ve soğanlarla karıştıralım.En son yeşil mercimeği,maydanoz dereotu ve ince kesilmiş taze soğanıda ilave edelim.



2 yemek kaşığı zeytinyağı,narekşisi ve baharatları bir kasede iyice çırpıp salatanın üzerine dökelim.Tercihen buzdolabında biraz soğutup servise sunalım.


Afiyet Olsun...


Not :Ben kabukları soyulmuş patates ve havucu aynı anda haşlıyorum.Eşit pişmeleri için havuç daha sert olduğundan haşlarken patatesi 2 ye bölüyorsam havucu 4'e bölüyorum....

Yorum Gönder

 
Top