0

Malzemeler

  • 4 Yufka
  • 300 Gr. Kıyma
  • 4 Soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
Sosu İçin:
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Çay B. Süt
  • 2 Yumurta
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörekotu
    HAZIRLANIŞI

    Soğanları doğrayıp biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam
    ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekliyoruz.

    İyice kavrulduktan sonra ince doğranmış maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz. İç harcımızı ılımaya bırakıyoruz. Yuvarlak geniş bir borcamı margarin ile yağlıyoruz. Buzdolabında 15 dakika dinlendirip içine çörekotu ve susam serpiyoruz. Bir tane yufkayı borcamın içine koyuyoruz. Sıvıyağ, süt ve 2 tam yumurtayı çırpıyoruz.

    Yufkaya sürüyoruz.Kıymalı harçtan koyuyoruz. Üzerine diğer yufkayı parça parça ederek koyup sostan tekrar sürüyoruz. Kıymalı harçtan tekrar koyuyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.

    Son olarak borcamın dışında kalan yufkayı ortaya doğru kapatıyoruz. Üzerine kalan sostan biraz daha sürüp önceden ısıtılmış 190 derecefırında kızarana kadar pişiriyoruz.

    Yorum Gönder

     
    Top