0

Hepimizin yaptığı kızartmadan farklı olarak, sebzeler küçük küçük doğranıyor. Adı da şakşuka oluyor. Bence güzel de oluyor. Çatalınıza bir kaç çeşit sebze birden geliyor. İstenilirse yoğurt konulmayabilir.

Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan,

  • 2 adet kabak,

  • 2 adet patates,

  • 7-8 adet yeşil sivri biber,

  • 1 kase süzme yoğurt,

  • 4-5 diş sarımsak,

  • 2 adet domates,

  • Kızartmak için sıvı yağ,

  • Tuz,

Yapılışı:
  1. Patlıcanları alaca soyun, küp küp doğrayın. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.

  2. Kabak ve patatesleri de küp küp doğrayın,

  3. Biberlerin içlerini ve tohumlarını temizleyin, 2 cm uzunluğunda doğrayın.

  4. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.

  5. Sırasıyla, patates, kabak, patlıcan ve biberleri kızartın yağlarını süzdürerek kayık tabağa alın. Domatesleri 2 diş sarımsak ile birlikte yarım yemek kaşığı sıvı yağında suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ilave edin bir kenara alın.

  6. 3 diş sarımsağı az tuz ile ezin süzme yoğurt ile karıştırıp kızartmaların üzerine dökün. En son üzerine domates sosunu döküp servis yapın...

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top