0
elmali kalbura basti
BU tarifi de sevgili Cafe Portakal Baharin blogunda gorup denemistim gercektende elma kalbura bastiya cok yakisiyor..
ELMALI KALBURA BASTI:
Malzemeler:
1 paket yumusak tereyagi
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi+2 yemek kasigi irmik
1 su bardagi toz seker( ben pudra sekeri kullandim)
1 tatli kasigi kabartma tozu
6-6,5 su bardagi un
ICI ICIN:
5 adet tatli elma, yarim su bardagi ceviz ici,tarcin,2 corba k.seker
SERBET ICIN:
5,5 su bardagitoz seker
5,5 su bardagi su
az limon
HAZIRLANISI:
Elmalar rendelenip 2 corba kasigi sekerle pisirilir,suyunu cekip guzel bir kivam aldiginda tarcin ve ceviz ici ilave edilir.. Bir kenarda sogumaya birakilir..
Hamur icin tereyagi,yogurt,siviyag,toz seker yogurma kabina alinip irmik,kabartma tozu ve yavas yavas un ilave edilir.Hamur sekil verilebilecek guzel bir kivam aldiginda hamurdan bezeler kopartilip rendenin uzerine yerlestirilir ve elle hafif yassiltilir elmali ic ilave edilip dikkatlice kapatilir.rendenin uzerinden alinip tepsiye dizilir.180 derecelik firinda pisirilir.
Serbet icin seker ve su az limon suyu ilavesi ile kaynatilir 5 dakika kaynatmaniz yeterli bence serbet koyu olursa kalbura bastilar serbeti icine cekmiyor kuru kaliyor.. Kalbura bastilar soguk serbet ise sicakken dokulur.Eger serbeti guzelce cekmediyse firina verip biraz tutup cikartirsaniz serbetini ceker..
AFIYET OLSUN!!!



elmali kalburabasti

Yorum Gönder

 
Top