0

Acayip kolay ve bir o kadar lezzetli. İftar menülerinize ekleyebilirsiniz. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.

Malzemeler:

  • 500 gr inek, 250 gr koyun kıyması

  • yarım ajda çay bardağı galeta unu

  • 1 adet yumurta

  • tuz, karabiber, isterseniz pul biber (Adana olmayacaktı değil mi? :))

  • 1 adet soğan rendesi (suyunu atmadan)

  • 1 adet kabartma tozu

  • lavaş

  • üstüne domates sosu, yanına yoğurt

Yapılışı:
  1. Yumurta , kıyma, baharat, galeta unu, soğan rendesini ve kabartma tozunu bir güzel yoğurun. Köfteleri yaklaşık 15 cm boyunda, 2 parmak genişliğinde uzun uzun yapın. Ben yağsız teflon tavada pişirdim, siz isterseniz çöp şiş geçirip ızgarada pişirebilirsiniz.

  2. Köfteleri lavaşların içine sarıp, içinde köftelerle birlikte yaklaşık 3 parmak genişliğinde kesin.

  3. Üstüne sos için domatesi rendeleyin sıvıyağda öldürün, biraz tuz atın. Çok suyunu çekmesin. İsterseniz salçalı sosta yapabilirsiniz.

  4. Yanında yoğurtla beraber servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top