0


Malzemeler:
  • 4 adet domates

  • 6-7 adet sivri yeşil biber

  • İstediğiniz kadar kangal sucuk,

  • Kişi sayısı kadar yumurta,

  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,

  • Karabiber,

  • Tuz,

  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi,

Yapılışı:
  1. Önce biberlerin tohumlarını temizleyip iri iri doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup önce halka halka, sonra her halkayı dört parçaya kesin. Sucukları yarım ay şeklinde kesin, kaşarı rendeleyin. Ayrı  ayrı kaplarda hazır bulundurun.

  2. Geniş tavada veya karnıyarık tenceresinde zeytinyağında biberleri kavurun sonra sucukları ilave edin biraz daha kavurmaya devam edin.

  3. İri doğranmış domatesleri tenceredeki malzemelerin üzerine yayın, tuzunu ekleyin, kapak kapatarak kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  4. Domatesler yumuşadıktan sonra, yumurtaların kırılacağı yerleri hafif açıp yumurtaları tek tek açtığınız oyuklara kırın,  tuz ve karabiber serpin, bol kaşar rendesi serpin. , 5 dakika kadar kapak kapalı olarak pişirin.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top