0

Ramazan'ın sevenleri için olmazsa olmazı pide ve pastırmadır sanırım...Pastırmayı çiğ olarak tüketemeyenler için pastırmanın en güzel halide kurufasulyede olanıdır.Evet bu sıcaklarda hepimiz çemensiz pastırma tercih ediyoruz belki ama siz kurufasulye yapacaksanız mutlaka çemenli alın derim..Zaten pişince kokusu gidiyor ama lezzeti çemensize gerçekten fark atıyor:)

Pastırmalı Kurufasulye

2 su bardağı kurufasulye
2 adet kesme şeker
150 gram pastırma
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası(tepeleme)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
3 adet acı süs biberi yada 1 tatlı kaşığı pulbiber
2,5 su bardağı sıcak su



1.Kuru fasulyelerimizi 1 gece önceden tenceremizin içine koyup şeker ilave edelim.Bir taşım kaynatıp altını kapatalım.Ertesi gün Düdüklüye aldığımız fasülyeleri diriliklerini kaybetmeden yaklaşık 10 dakika haşlıyalım.

2.Tenceremize yağ ve yemeklik kuru soğanı alalım.Soğanlar kavrulunca içine salçaları ve minik parçalara böldüğümüz pastırmaları ve biberleri ilave edelim.Kuru fasulyeyi ve tuzunu ve suyunu da ilave edip kısık ateşte fasülyeler yumuşayıp suyu azalana kadar pişirelim.

3.Dilersek pişen fasülyemizi güveç kaplarına koyup 200 derecede 10 dakika fırınlayalım.

4. Dilersek 2. aşamayı direk büyük güveç kabında yapıp kapağına aleminyum folyo sararak çok kısık ateşte ocak üzerinde pişirebilirsiniz.

Afiyet Olsun....




Ben ramazan ayında böyle sulu yemekler yaptığımda genelde çorba yapmıyorum.Çünkü o zaman yemeğe yer kalmıyor:)Başlangıçta böyle bir iftar tabağı ve 1 bardak çay daha sonra bir çeşit sulu yemek bence en güzeli...


Not:Ben bu seferlik fasulyede salça yerine 3-4 çorba kaşığı maggi sofrito kulladım.Ancak tarifi her zaman yaptığım şekliyle verdim.



Yorum Gönder

 
Top