0

Kokusu ve tadıyla nefis bir kurabiye. Tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi ve kalan meyve kısmının rondodan geçmiş hali
  • yarım su bardağı dolusu çekilmiş badem ( ben file bademi çektim)
  • 2 yumurta ( bir tanesi komple, 1 tanesinin yumurta sarısı içine konacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( ben toz şekeri rondodan geçirerek kullanıyorum)
  • 250 gr tereyağ yada margarin ( iyice yumuşamış veya erimiş)
  • Kabartma tozu ve vanilya
  • Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un
Yapılışı:

Portakalın kabuklarını rendeleyin, kalan kısmını rondodan geçirin ve yoğurma kabının içine atın. Rondoda çektiğiniz bademi de atın. 1 yumurtayı komple, diğerinin beyazını ayırın, sarısını yoğurma kabına atın. Şekeri, unu, kabartma tozunu, ermiş veya iyice yumuşamış tereyağınızı ve vanilyayı da atın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Üstlerine ayırmış olduğunuz yumurtanın beyazını sürün ve 170 derece yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Yorum Gönder

 
Top