0
Portakallı MuffinBu ara hep keklerden gidiyoruz ama bu portakallı muffinleri o kadar beğendik ki paylaşmazsam olmazdı. Fotoğrafları malesef makinem yanımda olmadığı için telefonumla çektim. Fotoğraf kalitesinden dolayı yayınlamamak mı, yoksa fotoğrafları içime çok sinmese bile güzel bir tarifle blogu güncellemek mi diye düşündüm, ikincisini seçtim. Bir daha ne zaman kek yaparım bilmiyorum zira... Ve bu tarif mutlaka arşivde yer almalıydı.

Son yaptırdığım tahlillerde yüksek çıkan kolesterol değerlerim, şimdilik hamur işlerine veda etmeme neden oldu. Buna ne kadar dayanırım gerçekten bilmiyorum:) Ama kısa zamanda bu meseleyi halletmeyi umuyorum. Şimdilik öğleden sonraki kahve saatini kahveme daha fazla yağsız süt koyarak, yanında en fazla bir minik parça çikolata ile idare ederek geçirmeye çalışıyorum. Bu muffinlerse Filiz anneye giderken götürmek üzere yapıldı ve hafta sonu kaçamağı olarak tadına bakıldı. Sütlü kahveye çok yakıştıklarını söylemeliyim! Haşhaşlı kekleri çok seviyorum, ama nedense daha önce hiç böyle bir tarif yayınlamamışım. Siz de seviyorsanız, kıştan kalan son portakal ve yaptıysanız eğer portakal reçelinizle bu tarifi deneyin. Kulaklarımı çınlatacağınıza eminim.

Tarifi All Decor dergisinin eski bir sayısından kesip saklamıştım. Elif Tapan'ın "Mutlu Mutfak" sayfalarından. Yapımı gerçekten çok basit. Evde reçeliniz ve haşhaşınız varsa tamam, gerisi zaten her mutfakta bulunan malzemeler. Ölçüler çok az, 8 adet muffin çıkıyor. Denemek için güzel bir ölçü bence, daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri iki katına çıkartın. Hamur tam muffin kıvamına gelmediği için tarifteki süt miktarını ben biraz arttırdım. Reçeli çok tepeleme koymayın, yeterince tatlı bir kek oluyor. Kayısı reçeli ile de yapılabileceği yazıyor, bir dahaki sefere o şekilde deneyeceğim. 

Portakallı Muffin Tarifi

Malzemeler:

- 4 çorba kaşığı portakal reçeli
- 50 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı süt (tarifte yazan 3 kaşık)
- 150 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

1. Tereyağı ve reçeli bir sos kabına koyup ocağa alın, sadece yağ eriyene kadar ısıtın.

2. Ayrı bir yerde yumurta ile sütü çırpın (ben mikser kullanmadım). Tereyağı ve reçel karışımını ilave edin.  Un, kabartma tozu, şeker, haşhaş tohumu ve portakal kabuklarını karışıma ekleyin, hepsi karışana kadar çırpın.

3. Karışımdan kaşıkla alarak muffin kâğıtlarına doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Tarifte pudra şekeri serperek ya da marmelat ile servis edilebileceği yazıyor ama bence bu hâliyle de yeterince tatlı... Yumuşacık ve leziz bir muffin oluyor, haşhaşlar her lokmada kıtır kıtır ağzınıza geliyor, portakalın yoğun tadını da unutmamak gerek...

Kısacası, bu portakallı muffinleri biz çok sevdik. Dilerim sizin de bir hafta sonu keyfinize eşlik eder. Güzel bir kahvenin ve sohbetin yanında elbette...

Yorum Gönder

 
Top