0

Bunu ilk defa seneler önce Portakal Ağacında görmüştüm. O zamandan sonra bir kaç kez yaptım ama yayınlamamışım. Biraz tabii ki değişiklik var. Herkesin bildiği sunumu şık bir tarif. Bloğumda dursun diye düşündüm.

Malzemeler
  • 7 adet közlenmiş kırmızı biber kullanmışım.
  • İçine 100 gr civarında beyaz peynir, 2 kaşık kadar lor peyniri ve 2 kaşı kadar krem peynir kullandım. Siz istediğiniz peynirleri kullanabilirsiniz.
  • Bağlamak içinde taze soğan. Ben taze soğanları haşlamadan kullandım.
Yapılışı

Öncelikle içine hazırlıyoruz. tüm peynirleri çatalla ezerek bir güzel birbirine yediriyoruz. Erzurum tulumla cevizde içine çok yakışır bence. Közlenmiş kırmızı biberler zaten üçgen oluyorlar. Kırmızı biberin geniş tarafına peynirli içimizi koyuyoruz. Yaprak sarma gibi sarıyoruz. Taze soğanın yeşil kısımlar ile bağlayıp servis tabağına diziyoruz. İsterseniz üstüne zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Ben gezdirmedim.

Yorum Gönder

 
Top