0

Hem pratik hem de güzel bir tarif ile karşınızdayım. Çat kapı gelecek misafirler için ideal. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kahve fincanı dolusu un
  • 1 kahve fincanı dolusu pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
  1. Şekerle yumurta aklarını köpürttükten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kek hamurunu yapın. Bir kısmını ayırıp içine kakao eklerseniz kakaolusunu da yapmış olursunuz. Ben öyle yaptım. Kakaolu olana portakal kabuğu rendesi koymasanızda olur. İsterseniz sade keke de  koymayabilirsiniz ama hoş bir aroma katıyor. Limon kabuğuda olur.
  2. Çay fincanlarına muffinlik kağıt kek kalıplarından 2 adet olacak şekilde (kalın olsun) yerleştirin. Muffin kağıt kek kalıbı kullanmayacaksanız fincanları yağlayıp unlayın. Hamuru fincanın 2/3'üne denk gelecek şekilde dökün. Geniş yatay bir tencerenin 1/3'üne kadar su koyun. Kek döktüğünüz çay fincanlarını tencereye dizin. Su kaynayınca altını kısıp tencerenin kapağını da kapatıp 15 dakika pişirin. İsterseniz kürdanla kontrol edebilirsiniz ama 15 dakikada pişiyor.

Yorum Gönder

 
Top