0
Malzemeler:
1 kg kuzu eti
3 soğan
3 havuç
3 patates
3 domates
10 sivri biber
2 dolmalık kabak
1 su bardağı İç bezelye
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayınArdından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın. Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın. Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin. Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin. Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün. Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın. Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın.

Yorum Gönder

 
Top