0
İskender kebap yapmak helede lezzetli bir iskender yapmak zordur ama ağzınıza layık iskender kebap yemek istiyorsanız doğru adres kendi mutfağınızdır.
İskender kebap malzemeleri

  • Tırnak pide (porsiyona göre)

  • 400 gr bonfile et
  • 
1 adet domates püresi

  • 1 adet domates

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 kase yoğurt

  • Sıvı yağ

  • Tuz, karabiber



İskender kebap hazırlanışı

  • Eti ince ince doğrayın ve önceden bir miktar sıvı yağı kızdırdığınız tavaya koyup kavurmaya başlayın.

  • Bir süre kavurduktan sonra etler renk değiştirmeye başlarken tuz ve ve karabiber ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • 
Etler rengini iyice aldıktan sonra bir süre daha kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • 
Sos için ayrı bir tavaya bir miktar sıvı yağ ve domates püresini ekleyin, dilediğiniz yoğunluğu yakalayana kadar pişirin. İçine bir miktar tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.

  • Daha önceden satın aldığınız tırnak pideleri küp küp kesin ve bir fırın tepsisine koyun.
  • 
Önceden 200 derece ısıttığınız fırına tepsiyi koyun ve pideleri kısa bir süre kızarttıktan sonra fırından alıp genişçe bir tabağa koyun.
  • 
Pidelerin üzerine önce etleri, domates sosunu ve dilediğiniz kadar yoğurdu ekleyin.

  • Tercihe göre, ayrı bir tavada tuz ve karabiber ekleyerek erittiğiniz tereyağını iskendere ekleyin ve servise hazır hale getirin.

Yorum Gönder

 
Top