0


İki ayrı zamanda yapılmış coco star kurabiyeler karşınızda... Komşular ve hane halkı beğendiği için 2 kere arka arkaya yaptım. Benim gibi hindistan cevizini sevenlerin denemesini tavsiye ederim.

İkinci denememde kakao yerine Dr. Oetker'in yeni çıkan hindistan cevizli kakaolu pudingi toz halinde kullandım. Oda çok güzel oldu. Tabii ununu ve pudra şekerini tadarak koydum. Yoksa acayip şekerli olur.


Malzemeler:


  • 2 yumurta (birinin akı iç malzemesi için ayrılacak)
  • 250 gram margarin veya tereyağ ( ben ikisinide kullandım)
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tek kullanımlık kako
  • Aldığı kadar un
  • İçi için : 2 çay bardağı hindistan cevizi, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden artan yumurta)
Yapılışı:

1) Un ve kabartma tozu dışında tüm hamur malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.Ununu azar azar ekleyerek, bu arada kabartma tozunu atarak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.

2) Bir tabakta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın, iç malzemenizi hazırlayın

3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak avuç içiniz kadar açın. İç malzemeden koyarak hamuru kapatıp elinizle yuvarlayın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 170 ‘C de yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.


Yorum Gönder

 
Top