0
Malzemeler: Tuz
1 bardak basmati pirinci
3 ila 6 çorba kaşığı tereyağı
6 ila 8 bardak dilimlenmiş soğan (4 ila 5 büyük soğan)
Karabiber
Büyük çimdik safran (isteğe bağlı)
2 bardak soyulmuş ve kalın doğranmış karides veya doğranmış tavuk
1/2 bardak ağır krema (isteğe bağlı)
Doğranmış taze maydanoz yaprakları, süslemek için.

Yapılışı:
  1. Bir tencere suyu kaynatın ve tuzlayın. Pirinci ekleyin, ara sıra karıştırın, şeffaflığını kaybedene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
  2. Pirinçler pişerken 3 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte kapaklı geniş, derin bir tavada eritin.
  3. Soğanları, bir çimdik tuzu ve karabiberi ekleyin.
  4. Karıştıra karıştıra, soğanlar yumuşamaya başlayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
  5. Pirinci süzün, ıslak bırakın. Soğanları safranla birlikte ekleyin.
  6. Karıştırın, ocağın altını iyice kısın ve kapağını kapatın.
  7. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 45 dakika veya soğanlar çok yumuşayana, pirinç iyice pişene kadar pişirin. Son 10-15 dakikasında pişirmeyin, böylece dibi kahverengileşir.
  8. Karidesi ekleyin. Karıştırın, yine kapağını kapatıp 5-10 dakika kadar pişirin. Tadına bakıp tuz ilave edin. Kullanıyorsanız ağır krema ve kalan tereyağını ekleyin.
  9. Bir kere daha ısıtın, ocağın altını kapayın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sıcaklığını en az yarım saat korur ve daha sonra tekrar ısıtılabilir.
Maydanozla süsleyip servis edin.

Yorum Gönder

 
Top