0

Malzemeler

2 kg şeftali (1 kg için 4 su bardağı şeker)
8 su bardağı şeker
2-3 tane limon tuzu ya da 2-3 damla limon suyu
(ben limon tuzu kullandım)

Hazırlanışı

Şeftaliler yıkanır ve kabukları soyulur ve dilim dilim doğranır.
Şekeri de üzerine eklenir ve bir gece öylece bırakılır.

İkinci gün sulanır.


Ocağa alınır ve bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Dikkat edin taşmasın. Çilek reçelinde olduğu gibi bu reçeli de gidip gelip karıştırmayın, rahat bırakın reçeli...
Bu aşamada çok karıştırırsanız dilimlerimiz parçalanabilir.

İstediğiniz kıvama gelinceye kadar kaynatıyoruz.
Sonra limon tuzunu da ekliyoruz ve 5-6 dakika daha kaynattıp, ateşten alıyoruz.

Soğuyunca ister kavanozlara alın isterseniz biraz güneşlendirin.

Benim tavsiyem reçelinizi mutlaka güneşlendirin.
Nasıl diyeceksiniz, çok kolay, kapağını açıp güneşte bırakın.

Sıradaki tarif "erik marmelatı"...
İlk fırsatta onu da yazacağım...


Çilek Reçeli ile birlikte...

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top