0

Malzemeler;
  • Çinekop balığı,
  • Çiçek yağı,
  • Tereyağı,
  • Tuz, karabiber,
  • Defne yaprağı,
  • Limon,
  • Kuru soğan,
Yapılışı;
  1. Temizlenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış balıkları hafif yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin,
  2. Karabiber ile sıvı yağı karıştırıp bir fırça ile balıkların üzerine sürün.
  3. Arzu ederseniz her balığın içine çok az tereyağı koyabilirsiniz, nohut büyüklüğünde ben koydum. Balıkların içine defne yapraklarını yerleştirin.
  4. En son olarak 1 limonu 1 kuru soğanı dilimleyip tepsiye yerleştirin.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında balıkların büyüklüğüne göre 15-20 dk pişirin. Bol yeşillik ve salata ile sıcak, sıcak servis edin....
Süper bir lezzet, afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top