0

 Aslında bu tarifi annem bir kaç ay önce Umutlu Hayat arkadaşımızın sitesinde görmüş ve daha önce peynirlisini yapmıştı. O da çok güzel olmuştu ama bu mükemmel oldu ;)
Tarif aynı sadece iç malzemesini değiştirdik.

Çok özel bir gün için tekrar yapıldı. Ama ben ancak fırsat buldum yayınlamaya ;)

Malzemeler
1 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Açılan yufkaların arasına
1 paket margarin

Açmak için
Nişasta

İç malzemesi
400 gr. kıyma
4 orta boy patates
karabiber
tuz

Hazırlanışı


Hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
Bence 3,5 bardak unu ekleyip, kalan kısmı yoğurdukça ekleyelim.
Hamurumuzu 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz ve her birini yufka büyüklüğünde nişasta ile açıyoruz.

Margarini eritiyoruz ve aralarına sürüyoruz.


Açtığımız ve aralarına yağ sürerek üst üste koyduğumuz 4 kat yufkayı sıkıca, 
yavaş yavaş rulo şeklinde sarıyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Buzdolabına koyabilmek için ikiye böldüm.
Hamur dinlenirken içimizi hazırlayalım. Patatesleri haşlıyoruz, soyuyoruz ve eziyoruz ;)
Kıymayı kavurup tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Çok kavurmayalım kurur, fırında da pişecek...
Patatesinde tuzunu atıp kıymayla karıştırıyoruz.

Dinlendikten sonra çıkarıyoruz ve bir parmak eninde kesiyoruz.

Kestiğimiz parçaları oklava ile çok inceltmeden fotoğraftaki kadar açıyoruz.


Herbirine bolca iç malzemesi koyuyoruz yalnız fotoğraf biraz bulanık çıkmış.
Uc uca eklemiyoruz üst üste kapatıyoruz, hafifçe bastırıyoruz. uç kısımlarından biraz tutturuyoruz.
Kapattığımız tarafı tepsiye gelecek şekilde ters çevirip, tepsiye diziyoruz.



Fırında yaklaşık 190 derecede pişiriyoruz.


İşte sonuç ;)

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top