0

 Kerevize karşı uzun zaman ısınamadım.
Pişerken ki kokusuna alışamadım.
Bu tarifin sahibidir bana kerevizi sevdiren...

Fotoğraftaki dört kerevizden iki tanesini böyle pişirdim.
Diğer ikisini Hayriye Teyzemin tarifine göre pişirdim.
Birkaç güne kadar onu da yayınlarım.
Sevgiyle kalın...

 Malzemeler

2 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet büyük soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz

Hazırlanışı

Çocukluğumda hiç sevemediğim, kereviz.
Şimdi ben pişiriyorum ;)

Bütün malzemeleri güzelce yıkayıp, soyuyoruz.
Orjinal tarifta patetes yoktu. Oğlumda yer umudu ile ben ekledim, siz koymayabilirsiniz.

Patatesleri, soğanı ve kerevizleri yarım ay şeklinde, havuçları daire şeklinde doğradım.
Limonun kabuğunu soyarak yine daire şeklinde doğradım.

Tencerenin dibine soğanları, sonra patatesleri yerleştirdim.

Üzerine kerevizlerin yarısını sıralıyoruz.

Onun üzerine havuçları...
Bu kata doğranmış sarımsak ve limonu da diziyoruz.

Üzerine kalan kerevizi, kerevizin yeşil yapraklarını ve maydonozu koyuyoruz.

Şeker ve tuzunu suda eritebilirsiniz.
Suyunu ve zeytinyağını da üzerine ekliyoruz.

Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim.


Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top