0

Kırmızı pancar kavurması hep yaparım, pırasalı olanını "GözdeTarifler" sitesinde gördüm. Akşama gelecek olan misafirlerim için yaptım ve çok güzel oldu. Misafirlerim de çok beğendiler.

 Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişme süresi: 15 dk pancar haşlanır, 30 dk pişme, toplam 45 dk,
Yapılışı: çok kolay
Malzemeler:

  • 1 kg kırmızı pancar,
  • 3-4 dal pırasa,
  • 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1-2 limon,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Pancarların saplarını yumruların üzerinden kesin, iyice yıkayın ve haşlayın.( ben düdüklü tencerede 15 dk haşladım). Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Pırasaların saplarını kesin, kalan kısımlarını ince doğrayın, zeytin yağında 15 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş pancarı ilave edin 10 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin.
  3. Tuzunu ilave edin ocaktan alın. Soğuduktan sonra 1 limon suyunu sıkın ekleyin ve karıştırın. ( ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).Servis tabağına alın.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top