Malzemeler;
500 gr kıyma, yarım ekmek içi, 3 orta boy soğan, tuz, karabiber, sarımsak, kekik, bir miktar su, 1 yumurta, 2-3 diş sarımsak, 1 kg patlıcan (kızartmak için ayçiçek yağı)
Yapılışı;
Tüm malzemeleri herzaman yaptığınız köfte gibi yoğurun ve teflon tavada altlı-üstlü yağsız kızartın.
Bir başka yerde 6-7 adet uzun boylu patlıcanları soyup boylamasına kesip kızartın. Kızaran patlıcanların yağını kağıt havluda iyice emdirin. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve biberle süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
500 gr kıyma, yarım ekmek içi, 3 orta boy soğan, tuz, karabiber, sarımsak, kekik, bir miktar su, 1 yumurta, 2-3 diş sarımsak, 1 kg patlıcan (kızartmak için ayçiçek yağı)
Yapılışı;
Tüm malzemeleri herzaman yaptığınız köfte gibi yoğurun ve teflon tavada altlı-üstlü yağsız kızartın.
Bir başka yerde 6-7 adet uzun boylu patlıcanları soyup boylamasına kesip kızartın. Kızaran patlıcanların yağını kağıt havluda iyice emdirin. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve biberle süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder