- 4 adet uzun patıcan
- 12 adet köfte
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- 3 yemek kaşığı salça ve 1 kase su
- patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Patlıcanları uzunlamasına 3' e ayırın. Tuzlu suda en az 20 dakika beklesin
- Yıkayıp havlı kağıtla kuruttuğunuz patlıcanları sıvıyağda kızartın.2 adet patlıcanı birbirinin üstüne çapraz koyun.
- Hazır kasap köfte veya sizin hazırladığınız köfteyi (ben bazen kıyma gelir gelmez köfteleri hazırlayıp buzluğa atıyorum. Çıkarıp çıkarıp kullanıyorum. Eğer buzlukta köfte bekletecekseniz her köfte sırasının arasına naylon poşet koymayı unutmayın.) kızarttığınız palıcan çaprazının ortasına oturtun.
- Domatesleri yatay olarak 4 adet parçaya ayırın. Biberleri de 4'e kesin. Köftelerin üstüne patlıcanları kapatıp bir adet domates , 1 adet biber koyup kürdanı üstten batırıp sabitleyin.
- Tüm köfteleri bu şekilde yapıp , borcama dizin. Salçalı su hazırlayıp , borcamın dibine dökün. Salçalı su, köftelerin yarısına kadar gelsin. 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.