Tatil yetmez aslında, hayali hiç yetmez, ama her zaman yemek pişer ve yenir.
Kahve'nin mutfağında da pişti elbette..
Pişti pişmesine ama çoğu zaman zaten bildiğiniz tariflerdi, arife tarif gerekmezdi..
Kimi zaman da sevgili Canon'umuz henüz bizimle değil de bilimum fotoğrafçıların vitrinlerinde yaşadığından, mevcut kameramız yapılan yemekleri görüntüleyemedi... Kamera sorununun çözümüne daha var, ama en kısa zamanda "ışık" sorununu çözmeyi umuyorum.. O zaman daha sık ve daha çok tarifle selamlamaya çalışacağım sizleri.
Bugünlerde "Ayışığı Sofraları" diye bir kitap var elimde, yazarı astrolog Nil Erdem. Sevgili Tijen ablamdan gelmişti, uzunca bir zaman da okunmayı beklemişti, malum telaşlı zamanlarda.. İlginç bir kitap gerçekten. Yazar, Ay'ın üzerimizdeki etkilerinden yola çıkıyor ve değişik evrelerindeki farklı ihtiyaçlarımızdan bahsederek ona uygun menüler öneriyor. Mesela Ay dün ve bugün Koç burcundaydı, bu devrede daha fazla kaloriye, özellikle de karbonhidrata ihtiyaç duyuyorduk. Şöyle bir kendimi yokladım, evet sahiden duyuyordum. Belki tesadüf, bilmiyorum ama neden olmasın? Güzel bir pizza ya da patates yemeği için bahane olabilir mi bu acaba:)
Dün akşam, mahallemize yeni açılan pizzacıdan pizza alıp geldik ve daha önce yaklaşık 20 kez izlediğimiz komedi filmlerinin dvd'leri ile eğlendik. Bu akşam için de fırında patates yaptım. Yapımı çok basit, canınız yemek yapmak istemese de (mesela bugün benim hiç istemiyordu) kolayca yapıp hemen yiyebileceğiniz, ve tabi bol karbonhidrat içeren bir yemek.. Yoğurt ve salata ile dengelemeyi unutmayın!
Malzemeler:
- 1 kg patates
- 3 adet köy yumurtası
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1/2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı un
Üzerine:
- 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İnce pul biber, nane
Yapılışı:
1. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
2. Yumurtaları derin bir kaseye kırın, yoğurt, zeytinyağı, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpın.
3. Hazırladığınız karışımı patateslere ekleyin, karıştırın.
4. Kare bir borcamı fırçayla yağlayın, patatesli karışımı dökün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırına verin.
5. Üzeri iyice kızardıktan sonra fırından alın, kısa bir süre bekleyip dilimleyin.
6. Tereyağını eritip pul biber ve naneyi hafifçe yakın. Süzme yoğurdu az su ve tuzla çırparak krema kıvamına getirin.
7. Dilimlediğiniz patateslere önce iki kaşık yoğurt, sonra tereyağı dökerek servis yapın.
Ay Cuma'dan itibaren 3 gün boyunca Boğa'da olacakmış, yeni mutfak denemeleri ve heyecanlı keşifler için en ideal zamanmış haberiniz olsun!
Ben de haftasonu sevgili dostlarımızı ağırlamayı ve onlara sürprizli menüler hazırlamayı düşünüyorum, şimdiden çok keyifliyim..
Yorum Gönder