- 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
- 1 büyük patates
- 2 patlıcan
- yarım paket mantar
- 5-6 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 5-6 adet biber
- 2 adet büyük domates
- Tencereleri sıvamak için tereyağ ve tuz
Yapılışı:
- Tencereleri tereyağ ile bir güzel sıvayın. Kuşbaşı etleri tencerenin altına dizin. Etlerin sütüne yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince kesilmiş sarımsağı koyun.
- Bir karıştırma kabında tamamen soyulmuş ve küp küp kesilmiş patlıcanı (ben acı tadını sevmediğimden dolayı patlıcanı komple soyuyorum.Tuzlu suda de bekletebilirsiniz. ) , domatesi, patatesi, ince ince dilimlenmiş mantarı ve doğranmış biberi , tuzu koyun ve tüm malzemeyi karıştırın. Tencerelere bölüştürün.
- Tencerelerinin üstünü alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.