Zamanla ilgili sorununuz yoksa , güveç çok pratik bir yemek. Her şeyi çiğden koy, pişir. Çok da lezzetli. Sadece pişirme süreci uzun. Ben yaklaşık 1 saat pişiriyorum. Dolayısıyla işten eve gelipte hemen yapılacak bir yemek değil. İlk gün yenildiğinde daha da lezzetli olduğu için genellikle hafta sonları yapıyorum. Çoğunlukla da cumartesileri , pazar günleri balık günü çünkü :))
Bir de elimin ayarı yok. Güveç tenceresine göre bir türlü yapamıyorum. Fazla oluyor. Bir tencere daha yapıyorum. (Borcam benzeri, fırın tenceresi) 2 tencere yemek. Misafir ağırlamak için ideal. :) Yanına da pilav . OH rahat 8 kişi ağırlarsınız. 1 tencere için malzemenin yarısı yeterli olacaktır.
Malzemeler:
- 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
- 1 büyük patates
- 2 patlıcan
- yarım paket mantar
- 5-6 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 5-6 adet biber
- 2 adet büyük domates
- Tencereleri sıvamak için tereyağ ve tuz
Yapılışı:
- Tencereleri tereyağ ile bir güzel sıvayın. Kuşbaşı etleri tencerenin altına dizin. Etlerin sütüne yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince kesilmiş sarımsağı koyun.
- Bir karıştırma kabında tamamen soyulmuş ve küp küp kesilmiş patlıcanı (ben acı tadını sevmediğimden dolayı patlıcanı komple soyuyorum.Tuzlu suda de bekletebilirsiniz. ) , domatesi, patatesi, ince ince dilimlenmiş mantarı ve doğranmış biberi , tuzu koyun ve tüm malzemeyi karıştırın. Tencerelere bölüştürün.
- Tencerelerinin üstünü alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Yorum Gönder