0

En sevdiğim ikinci börek. Önce pırasalı ıspanaklı, ikinci patatesli. Bu börek yalnız patatesi köfte baharatı ile karıştırdıktan sonra daha güzel oldu. Patatese çok güzel bir lezzet verdi. Yalnız bir keresinde köfte baharatı diye köfte harcı ile yapmıştım, değişik bir lezzet olmuştu :(( (Bizim evde kötü denmez , değişik denir de) Yine de yemiştik valla. Börek olsun çamurdan olsun dye herhalde. :)))

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
İçi için: 4 adet haşlanmış patates, sanıyorum 3 çorba kaşığı dolusu köfte baharatı (bu biraz göz kararı oldu)

Yapılışı:

  1. Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Sonra köfte baharatı ile karıştırın.
  2. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
  3. Tüm yufkaları üst üste koyun. Ortalarından keserek 2 eşit parçaya ayırın. Geniş tarafına iç harcını koyun. Harçlı taraftan rulo yapmaya başlayın. İki ucu bir araya getirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Resim daha iyi anlatıyor. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  4. Üstlerine yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.İsterseniz üstlerine susam yada haşhaş tohumu atabilirsiniz veya her ikisini birden atabilirsiniz. Ben çok severim de :))

Yorum Gönder

 
Top