0
Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri sutlu sarma kadayif
Bu tarifi sevgili arkadasim Yaseminde yeyip cok begenmistim aslinda uzun zaman oldu bloguma eklemeye niyetleneli ama kismet bu gune imis.Bu arada da PDCSTetkinlige tekrar bu tarifle katiliyorum.Sevgli arkadasim http://susamcorekotu.blogcu.com arkadasima kolayliklar diliyorum..
Sütlü sarma tel Kadayif
Malzemmeler:
500gr taze tel kadayif(ben vakumlanmis posette kullandim)
1 su bardagi cekilmis ceviz
1 paket tereyagi
SERBETI ICIN:
4 su bardagi toz seker
3 su bardagi su
1 su bardagi süt
1 paket vanilya
YAPILISI:
Tel kadayifi posetten cikardim ve 5 dakika kadar dinlendirdim.Erittigim tereyagini yzerine döküp yavas el hareketleri ile her tarafina tereyagini yedirdim,ama dikkat edelim ki kadayifi cok fazla koparip parcalamayalim.uzun parcalar halinde kalsin ki kolayca sarabilelim kadayifi.elimizin üzerine elimizin genisliginde kuzun kadayifi yatiralim yzerine ceviz parcalarini koyup sIkI ca saralim tepsiye dizelim.kadayif bitene kadar ayni islemi yapalim.200derecelik önceden isitilmis firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirelim.Firindan alip sogumaya birakalim.Bir tencerede serbetimizi hazirlamak icin 3 su bardagi su ve 4 su bardagi sekeri alip 5-10 dakika kaynatalim ama ocak orta hararette olmali.serbetimiz koyulasmaya baslayinca sütü ilave edip ocagi kapatalim.
NOT!!!!! bu serbete limon suyu ilave etmeyin icinde süt oldugu icin serbet kesiliyor ve peynir halini aliyor.!!!!
serbetimizi de sogumaya birakalim.Soguyan serbetimizi soguk veya soguga yakin ilikliktaki kadayifimizin üzerine dökelim.serbetini icine cekince üzerine antep fistigi serpip servis edelim.
SEFIN TAVSIYESI :yaninda EV YAPIMI KAYMAK la servis edilirse kadayifin lezzetine lezzet katiliyor.bu tarifi de blogumda EV YAPIMI kategorisinde bulabilirsiniz mutlaka deneyin!!!


sutlu sarma kadayif1 sutlu sarma kadayif 2 sutlu sarma kadayif3 sutlu sarma kadayif

Yorum Gönder

 
Top