0

Yiyenler dolmalarımın lezzetli olduğunu söylerler. İçine yeni bahar ve bol nane koymama bağlıyorum ben. Ayrıca salçalı sosu kaynatıp, dolmaların üstüne döküp, öyle pişirdiğim için diye düşünüyorum.
Ama birde o pişen dolmaları fırınlamayı deneyin. MIMMMMM nefis oluyor. Benden tavsiye etmesi. Lütfen deneyin.

Dolmalar 15-20 dakika içinde üstleri kızarmış ve mis gibi oluyorlar.

Malzeme:

  • 12-15 adet civarı dolmalık biber
  • 300 gr kıyma
  • 1 aida çay bardağı pirinç
  • 1 büyük boy soğan rendesi
  • 1 küçük domates rendesi
  • tuz, karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar , 2 yemek kaşığı dolusu belki daha bile fazla nane,
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça ve sıvı yağ

Yapılışı :

  1. Salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp, dolmalık biberlerin içine doldurun. Her biberin üstüne bir adet kesilmiş domates koyun.
  2. Salçayı sulandırın, içine yağıda katıp bir küçük kapta kaynatın. Biberlerin üstüne dökün ve yemeği pirinçler pişene kadar pişirin.
  3. Dolmaları bir fırın tepsisine dizin ve üstleri kızarana kadar 180 derecede fırınlayın. Afiyet olsun

Yorum Gönder

 
Top