Yiyenler dolmalarımın lezzetli olduğunu söylerler. İçine yeni bahar ve bol nane koymama bağlıyorum ben. Ayrıca salçalı sosu kaynatıp, dolmaların üstüne döküp, öyle pişirdiğim için diye düşünüyorum.
Ama birde o pişen dolmaları fırınlamayı deneyin. MIMMMMM nefis oluyor. Benden tavsiye etmesi. Lütfen deneyin.
Dolmalar 15-20 dakika içinde üstleri kızarmış ve mis gibi oluyorlar.
Malzeme:
- 12-15 adet civarı dolmalık biber
- 300 gr kıyma
- 1 aida çay bardağı pirinç
- 1 büyük boy soğan rendesi
- 1 küçük domates rendesi
- tuz, karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar , 2 yemek kaşığı dolusu belki daha bile fazla nane,
- 1/3 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolusu salça ve sıvı yağ
Yapılışı :
- Salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp, dolmalık biberlerin içine doldurun. Her biberin üstüne bir adet kesilmiş domates koyun.
- Salçayı sulandırın, içine yağıda katıp bir küçük kapta kaynatın. Biberlerin üstüne dökün ve yemeği pirinçler pişene kadar pişirin.
- Dolmaları bir fırın tepsisine dizin ve üstleri kızarana kadar 180 derecede fırınlayın. Afiyet olsun
Yorum Gönder