Bu keki ne zaman yaptım inanın hatırlamıyorum. Zaten zırt pırt çeşitli denemelerle kek yapıldığı için çok da önemi yok. Kekin o nefis kokusu geldi bana , size de geldi mi acaba ?
Malzeme:
- 3 yumurta
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
- 2,5 bardak un
- 1,5 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın (ben zencefil de koyarım)
- 1 bardak dolusu kuru üzüm ve tabii ki istenirse ceviz ( ben koymammışım)
Yapılışı :
- Bence en önemli ayrıntı yumurtaların beyazlarının sarılarından ayrılarak şekerle beraber çırpılması. Bu kekin daha güzel kabarmasını sağlıyor. Mümkünse yumurtanız soğuk olmasın. Ama nerede , çoğunlukla buzdolabından çıkarıp yapıyoruz :))
- Daha sonra yumurta sarılarını da katın. Tüm malzemeyi koyun. Kabartma tozunu , unu koyduktan sonra koymayı unutmayın. Keki yuvarlak borcama veya tepsi şeklindeki kek kalıbına dökün. Kalıbı yağlayıp, unlamayı unutmayın.
- Üzümleri isterseniz una bulayıpta koyabilirsiniz. Hani dibe çökmesin diye. Gerçi ben bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama isterseniz siz öyle yapın. 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Yorum Gönder