Ben yeni sütlaçları fırına sürmüşken Hakan geldi. Bizim evin 2 numaralı gurmesi ve bilirkişisi "AAA bunların kızarması için üstlerine yumurta akı sürmek lazım" dedi ve hemen yumurtayı hazırlayıp sürdü. Bence hiiççç gerek yok arkadaşlar. Siz yumurta akıda veya herhangi bir şey sürmeden gönül rahatlığı ile fırına sürebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 aida çay bardağı pirinç ( biz pirinci bol seviyoruz. Sevmeyen için 3 yemek kaşığı pirinç)
- 1 litre süt
- 2 küçük parça damla sakızı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası + 1 aida çay bardağı su
- 1 su bardağı + 1/4 su bardağı şeker ( biz biraz tatlı seviyoruz.)
- Pirincin üstüne geçecek su ile pirinci pişiriyoruz. Su yetmez ise su ekleyin. Pirinci süzmüyorum, doğal pirinç unu elde etmiş oluyorum.
- Pirinç pişince üstüne 1 litre sütü ekleyelim. Damla sakızını, suda incelttiğimiz nişastayı ve şekeride ekliyoruz. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alabiliriz. Koyu olmaması gerekiyor.
- Kepçe ile toprak kaplara veya yanmaz fırın kaselerine doldurabiliriz. (6 toprak kap ve 3 adet cam fırın kasesi çıktı yaptığımı bu sütlaçtan) Kaseleri içi 1 parmak su ile dolu fırın tepsisine dizip, 200 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorum Gönder