
Malzemeler:
10-15 tane kuru incir
ceviz veya fındık
şeker
sıvıyağ , su
tarçın
Yapılışı:
Ben genelde incirleri bir gece önceden ıslatırım böyle doldurması daha kolay oluyor.
ama siz sıcak su ile 1-2 saat ıslatabilirsiniz.
yumuşamış olan incirlerin ortasındanaçıp kırılmış ceviz ve şeker karışımını incirlerin içine doldurun. Ve hafif yağlı tencereye dizin. incirleri dizme işlemi bitince üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 3-4 yemek kaşığı şeker serpin. önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. soğuyunca servis tabağına alıp tarçın ile süsleyin.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.