Annemin havanda cevizin yağı çıkana kadar dövdüğü tavuk etlerini elleri ile incecik didik didik ettiği gibi olmasa da bence çok lezzetli oldu.
Tavuk haşlama yapıyorsanız bir parçası ile bence mutlaka bu çerkez tavuğunu deneyin, pişman olmazsınız!
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü(haşlanmış)
1 adet kalçalı tavuk budu(haşlanmış)
4 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz
3 diş sarmısak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz,2 çorba kaşığı süt
Üzeri İçin,
Yağda yakılmış pul biber
Rndomuza önce ceviz koyup iyice ezilene kadar çalıştırıyoruz.Daha sonra tavuk etlerini 1 kepçe tavuk suyu ilavesiyle birlikte ekleyip macun kıvamına gelene kadar ronda çekiyoruz.Kalan tavuk suyuna bayat ekmekleri daldırıp sıkmadan rondaya ekliyoruz.Sarmısak ve diğer malzemeleride ilave edip rondamuzu saniye kadar daha çalıştırıp kıvamını ayarlıyoruz.(sertse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz)
Servis yaparken üzrine yağda yakılmış pul biber döküp biraz soğutuyoruz.
Afiyet Olsun...
Not:Evde rondonuz yok ise cevizi havanda dövüp (yağının çıkarılması makbul)tavuk etlerini incecik diderek bütün malzemeyi karıştırın.
Yorum Gönder