0

Annem Bursa'ya taşındı. Eşyalar geldi. Yerleşildi falan. Taşınmak ne kadar temizlikte olsa bir o kadar da yorgunluk.

Tabii bu arada biraz bloğumdan uzak kaldım :(

Yemesi çok güzel bir tarif. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

Taban için :
  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 1 paket eti burçak
  • 1 aida çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı dolusu şeker
  • 1 su bardağı dolusu un ve nişasta ( 2/3 un, 1/2 nişasta)
  • 1 paket toz krem şanti
  • Üstüne neskafe
Yapılışı:
  1. Havucu rendeleyin ve toz şekerle pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak içine elinizle kırılmış ceviz, yine elinizle kırılmış büskivi ve tarçın katın. Borcama ( 28 x 16 gibi ) dikdörtgen borcama dökün. Elinizle bastırın ve düzleştirin.
  2. Krem şanti hariç diğer tüm malzemeden muhallabinizi pişirin. Pof pof pişince altını kapatın. İçine toz krem şantiyi dökün ve el blandırı ile 3-4 dakika çırpın.
  3. Muhallebiyi havuçlu tarçınlı karışımın üstüne dökün ve soğuyunca toz neskafe, kakao veya parça çikolata ile süsleyin.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top