0
Pratik ve kolay yapılabilen mozaik pasta tarifi
250 gr tereyag
2 paket pötibör biskuvi
8-10 kaşık toz kakao
8 kasik pudra sekeri
2 yumurta
5-6 adet bergamut receli kabuğu
2 avuç içi portakal sekerlemesi
3 avuc iç antep fıstık
yapılışı
* Bir tencerede 125 gram tereyağını eritin ve ateşten alın
* Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
* Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın
* Diger tüm malzemelerle birlikte tereyağına atın ve iyice karıştırın
* Derin dondurucuya atacağınız kaba hışır kağıt serin
* Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın
* hışır kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin
* Üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top