Bu kadar malzeme olunca bende güzel olurum diyeceksiniz. Tamamı ile haklısınız
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti
- yarım kilo ıspanak yaprağı
- yarım kilo mantar
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 yemek kaşığı salça yada domates suyu
- 1 adet büyük soğan
- üstüne kaşar
Yapılışı:
- Önce etlerimizi zeytinyağında ( 2 kaşık ) pişiriyoruz. Su salmaya başlayınca altını kısıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekmesini sağlıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı da koyuyoruz. Yemeğin yağı kalmadıysa 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ekliyoruz. Soğanlar kavrulunca geniş geniş doğradığımız kapya biberi ekliyoruz. Hemen 1 dakika yağda çeviriyoruz.Bu aşamada isterseniz 1 yemek kaşığı tereyağ koyabilirsiniz. Tereyağ yanmasın
- Üstüne dilimlenmiş kararmasın diye limonlu suda beklemiş mantarlarımızı atıyoruz. Mantarlarında su vermesi bekleniyor ve hemen hemen çekmesine yakın domates suyumuzu yada salçamızı ekliyoruz. Salça koyduysak 1 çay bardağı da su ekliyoruz. Yıkanmış doğranmış ıspanakları atıyoruz. Hemen 1-2 dakika çeviriyoruz. Üstüne tuzumuzu, kara biberimizi ekliyoruz. 1 dakika daha çeviriyoruz. Altını kapatıp 1 yemek tabağı dolusu kaşarı boca ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kendi kendine erimesini sağlıyoruz. Yemeğimiz hazır.
Yorum Gönder