Yumurtalı Kısır
2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kaynar su
2 kurusoğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 adet taze soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
bir kaç dal taze nane
7-8 yaprak kıvırcık
1 yemek kaşığı isot
1 limon suyu
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 silme çay kaşığı kimyon (arzuya göre)
4 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 silme ttalı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bulgura kaynamış suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
Ayrı bir yerde zeytinyağına kuru soğanları incecik doğrayın ve pembeleşene kadar kavurun.Salçalarıda ilave edip bir iki çeviirp altını kapatın.
Şişmiş olan bulgura bütün baharatları ve salçalı soğanı ilave edin.
1 yemek kaşığı tereyağı iyice kızıdırıp 4 yumurta kırın ve karıştırarak pişirin.
Yumurtalar sıcakken bulgur karışımına ekleyip elinizle veya kaşıkla iyice karıştırın.Nar ekşisi ve limon suyu ilave edip biraz daha karıştırın veya yoğurun.
Kıvırcık ve taze soğanları ince dilimleyin.Servise yakın kısırın içine karıştırıp turşu ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.