Vişne liköründen kalan vişnelerle yaptığım bir kek. Ekşili tatlılı lezzetiyle mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 bardak şeker
- 2 su bardağı dolusu vişne
- 1 su bardağı süt
- 1 aida çay bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Yumurtaların beyazlarını şekerle çırpın. Sarılarını ekleyin. Sıvıyağını, sütünü de ekleyin. Azıcık çırpın. Ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Ununu kattıktan kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbınızı yağlayın. Keki kalıbınıza dökün. İşte püf noktası geliyor. Vişneleri kekin üstüne dökün hafifçe bastırın. Eğer vişneleri baştan koyar ve karıştırırsanız kekiniz pespembe olur.
Yorum Gönder