Tart Hamuru (PATE SUCREE CHOCOLAT)
Malzemeler
- 1 1/8 cup çok amaçlı un
- 1/8 cup şeker
- 2 yemek kaşığı şekersiz kakao (Dutch-process/Hollanda'da işlenmiş)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı soğuk tuzsuz tereyağı - küçük parçalara kesimiş
- 1 yumurta sarısı, hafifçe çırpılmış
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya özü
- 1-2 yemek kaşığı soğuk krema ya da buzlu su
- Mutfak robotunda un, şeker, kakao, ve tuz kombine olacak şekilde iyice karıştırılır. Tereyağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Yağ iyice eriyinceye kadar robotun yavaş ayarında karıştırılır. Yumurta sarısı, vanilya ve 1 yemek kaşığı krema/buzlu su eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Hamur birbirini tuttuyorsa tamam ama hala kuru ise 2. kaşık krema/buzlu su da eklenir.
- Hamura disk şekli verip, üzerine streç (plastik) ile sarılır ve buzdolabında sertleşinceye kadar, en az 1 saat (veya en fazla 2 gün) dinlendirin.
Çikolata dolgusu
6 yemek kaşığı (90g) tereyağ, küçük küp küp kesilmiş şekilde
2 yumurta, hafifçe çırpılmış
1/3 cup (80ml) krema
1/4 cup (50g) şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
üzerine serpmek için pudra şekeri
- Çizgili tart kalıbına 3-4 mm kalınlığında bastırarak (ya da oklavayla açarak) yayılır. kalıbın içine iyice yerleştiğinden emin olun. Bir çatal yardımı ile hamura delikler açalım ve kalıbın içini kuru fasülye ile doldurarak (Bizim pişirme alışkanlığımızda -en azından benim uyguladığım bir yöntem değil- yok ama tart hamurunun üzerine aleminyum folyo koyup üzerine kuru fasülye koyarak fırınlıyorlar. Merak edenler buradan inceleyebilir ya da pişirme kağıdı ve pirinç ile pişirme şekli) fırında (ön ısıtmalı) 170 derecede (340 F) yaklaşık 17-20 dakika, hafif sararıncaya kadar pişirelim. Daha sonra soğumaya bırakalım.
- Dolgu malzemesi için; Bir tencerede çikolata ve tereyağını kısık ateşte pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırarak eritelim ve ateşten alalım, 5 dakika ılısın. Bir kapta yumurta, krema, şeker ve vanilyayı iyice çırpalım ve çikolatalı karışımı da ekleyerek birbiriyle iyice karıştıralım.
- Dolgu malzememizi, pişirtiğimiz ve soğuyan tart hamurunun üzerine döküyoruz. Tekrar fırınlıyoruz. Dolgu malzemesinin kenarları hafif kabaracak ve orta kısım kalıp nazikçe sallandığında hafif sarsılacak şekilde pişirin, 20-25 dakika. (Tartın orta kısmı-merkezi- soğudukça şekil alacak, sertleşecek)
- Biraz ılıdığında üzerine pudra şekeri serpilecek.
![]() |
Lisa'nın severek takip ettiği Favori Blogları...
Sevgiyle kalın...
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.